Socrative.com – egy stílusos szavazóprogram

Sziasztok!

Megismerkedhettünk egy meglehetősen tetszetős szavazórendszerrel, amivel szavazásoktól a kvízekig sok funkciót elérhetünk. Számomra a megjelenése teszi igazán kívánatossá. Vessetek rá egy pillantást!

 A programmal tanárként létrehozhatunk szavazásokat, melyekre beléptethetjük a diákokat egy szobakóddal. Ők ezután végigmehetnek a szavazáson azon a módon, ahogy kiválasztjuk. (teljesen szabadon, vagy csak navigálva, vagy a tanár által irányítva)

kvizinditas

A kérdőív/kvíz/szavazás indításánál eldönthetjük, hogy hogyan jelenjen meg a diákok számára.

Mire használhatunk egy szavazást egy órán? Én most a matematikából indultam ki, mint alaptantárgy. Egy összefoglalást hoztam létre, amit kvízműsor jelleggel adtam volna elő. Tökéletesen alkalmas a Socrative arra, hogy felmérjük, mennyire sikerült átadni az anyagot a diákoknak. Ezt megtehetjük névvel, vagy anélkül is. Én ezt az utóbbi módszert javasolnám inkább. Azt gondolom, hogy azért ilyen fontos eszköz ez a kezünkben, mert annyira jól néz ki, hogy élmény vele dolgozni. Erre ugyan legyinthetnénk, de azt gondolom, hogy a dolgok kinézete nagyon befolyásolni tudja a motivációt. Ha szép a körítés, akkor szívesebben fogadják el a gyerekek is.

kerdes

Így látják a gyerekek.

tanarioldal

Így látja a tanár futás közben.

Ezen kívül nagyon tetszik a program kilépő kérdések része is, ami egyfajta kilépőjegy az óráról. Mi tetszett ma? Mit tanultunk ma? Mennyire volt nehéz megérteni? Ehhez hasonló kérdésekkel rögtön az óránk után tesztelhetjük, hogy mi ment át a diákok fejébe.

helyes

Ha jól feleltél.

Nagyon tetszik még a verseny funkció is, amiben időre megy az egész kérdéssor.

Az egyetlen gyengéje a dolognak, hogy egyelőre nem elérhető magyar nyelven a felület. Ezt azonban angolul tudván megbocsátom neki.

finish

Hogyan szeretnéd az eredményeket feldolgozni?

Egy szó mint száz, nagyon tetszett ez az online ingyenesen elérhető program, amit ezentúl gyakran használni fogok! Már ki is gondoltam, hogy év végén önreflektív jelleggel kitöltetek egy ilyen szavazást névtelenül a diákjaimmal, amiben elmondhatják, hogy mit gondoltak rólam idén. Ez hasznos tanulmány lehet számomra, mint kezdő tanár, de akár be is vezethetem a továbbiakra, mivel mindig jól jön a visszajelzés.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s