Tanítási filozófiám

teaching-wordle

Gondolatok kavalkádja

Az ember mindig elgondolkodik, hogy mi az, amit át szeretne adni a tudásából, az értékrendjéből, az értékeiből? Azt gondolom, hogy a filozófiám erősen nevelésközpontú, sokkal inkább, mint amennyire a tudás átadására irányul. A gyerek úgysem fogja rendesen megtanulni azt, amit nem akar. Viszont, ha önfejlesztésre, önismeretre tanítjuk, akkor sok hasznos dologra találhat rá saját magában, amire a tanulmányai során építhet. Fogódzkodót adhatunk nekik abban a világban, ahol a jövőtlenség, a napról napra élés depresszív hangulata vesz körül minket.

mind

Ehhez még hozzátenném magamat, a humoromat, az empátiámat, a kedvességemet, a fejlődőképességemet és a nyugodtságomat. Ezek nélkül azt hiszem nem is lehetnék jó tanár. Abban bízom, hogy a folyamatos önreflektálás és önfejlesztés segítségével gyorsan a jó tanár kategóriába sorolhatom majd magamat és sose állok meg ezen a felfelé vezető úton.

Persze a tudás átadása, illetve megmagyarázása sem maradhat el. Ezzel kapcsolatban a filozófiám az, hogy inkább haladjunk lassan, minthogy lemaradjon valaki és emiatt megutálja a tárgyamat. Remélem ezt fogom tudni tartani a legnehezebb matek oktatásban is.

Források

Tanítás

Gondolkodás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s